Vecka 4

Jaha nu var denna vecka också över, jag förstår inte hur tiden bara kan rinna iväg som att man har satt tiden på maximal speed..
Nej men det var ju nyss måndags och idag är det fredag, och man är äntligen hemkommen från en yttligare svettig vecka i Stockholm. Veckan har rullat på förvånansvärt bra, förutom i måndags då vi hade fyra tmmars fys med serg 87 som resulterade att några spydde och han blev allmänt irriterad som att många kom på efterkälken för att "straffa" oss så fick vi köra idioten först utan kamrat på ryggen sedan med. Kan bara säga till er som aldrig gjort det är att det är GRYMT jobbigt... Efter att ha kört det så var det löpning tillbaka till kasernområdet där det fortsattes med lite BRAK övningar, som bla betsod att vi skulle göra plutonslyft och plutonssitups även gå på varandras magar, vilket jag inte kan rekomendera iaf inte när några råkar kliva på revbenen, inte skönt!
Sedan har veckan bara rullat på med exercis, skyddsvaktsprov, även sjukvårdsprov som andra tropp inte hann utföra utan fick köra exercis som inte gav något...
Nej nu är det bara helgen kvar sedan är det de omtalade baskerprovet i Gävle, gud va man inte ser fram emot det men det ska bli så sköönt när det är över :) Hoppas bara att alla klarar det inte så kul annars jag vägrar ha fältmössa när vi är samlade hela plutonen i formering, vadå pinsamt?
Aja nu ska jag bara njuta av min lediga helg, sdean får vi väl se om man överlever det fruktade baskerprovet det lär man få se då :P


Vecka 3

Trött? Ja det kan man lungt säga, men det är väl som det ska vara efter en tuff fys vecka i lumpen. Vad annars hade man väntat sig?
Denna vecka har bestått av väldigt mycket ridning, ca två pass om dagen. Vi har även tillbringat en hel del svettiga pass med närkamp, vapenexercis, sjukvård och skyddsvaktsutb. Alla pass är ju dock inte roliga, men närkampen som samtliga i plutonen gillar är ju lite extra kul med en hottie som instruktör, grr I sure like to cute that cake! Men denna vecka på närkampen har jag haft turen med mig att inte bli torterad av våra kära befäl, fast det berodde nog på att kära Martinsson är grym på närkamp :)
Så denna vecka har vi snurrat runt på våra "stationer" som mest bestått av ridning, och de två sista dagarna innan permis så var det enbart skyddsvakt och vapenexercis vilket vi är grymma på för att bara har övat 3 gånger, vi ska knäcka alla andra plutoner vid slottet! Dubbel sliring, tack! haha!
Så imorgon bär det av igen, och dags för en ny vecka in hell med serg 87 på morgo, för löpning ryck in...

Idag så har jag bara ängnat mig åt att vila upp mig och umgåtts med frugan Spjatte :) Och imorgon blir det avfärd tll stockholm, innan det måste jag se till att klämma in ett ridpass så Calle får ut och sträcka på benen lite :)
Nej nu mååste jag plugga lite skyddsvakt så man klarar provet på tisdag, annars blir det inte något slottvakande för mig! (det vore ju såå sorligt) haha!




Vecka 2

Veckan som gått har bestått av ridning, närkamp, och skyddsvaktsutbildning, kan tyckas kul för dom flesta även för mig.
Men att börja med ett "litet" BRAK pass av serg:87 så är man mer eller minde mördbultad efter hans lilla BRAK så var det dags för lite exercis, inte det roligaste när man varit på lång ledigt och hälften har glömt bort enkla saker som höger om etc. Kvällens aktiviteret innehöll en 3h lång föreläsning om skyddsvaktregler mm, och som vanligt på föreläsningar i lumpen så har man svårt att hålla ögonen öppna. Om man lyckas med det så lyssnar man inte på vad föreläsaren säger utan är djupt försjunken i sina egna tankar.
På onsdagen så var det dags för lite ridning på morgonen, det gick väl bra förutom att jag hade träningsvärk från rumpan ner till vaderna. Det var bara göra det bästa av situationen och förlänga lädrerna till det nedersta hålet för att ta sig upp i sadeln.
Men det mest spännande passen var när vi hade närkamp på onsadgs kvällen, allt gick bra förutom att Martinsson som gjorde något ynkligt fel när vi skulle knuta ihop splag och sparkar vi lärt oss under passet, och serg 87 råkar se datta, och självklart ska han förevisa på mig hur man ska göra, detta resulterar i att han slår sparkar och knäar tur för mig att vi fick ha en brits, men det gjorde iaf ont. Efter att han förevisat så skulle jag göra likadant på Martinsson, och sedan bytte vi tillbaka igen. Då gör hon fel när hon ska knäa mig eller något och våran löjtnant råkar se detta och ska givetvis förevisa på mig, haha hur mycket mer ska man behöva ta?
Dom två sista dagrana så var det bara full fokus på ridning, satlltjänst för första tropp och fys för oss stackare i andra tropp, men vi fick iaf åka hem under helgen :D


Lumpen...

Panik! Imorgon är det redan dags att åka tillbaka, kunde inte julen varit lite längre typ någon vecka eller så. Man kanske skulle kunna stannat tiden, eller spola fram den?
Men det gäller bara att intala sig själv, det kommer bli kul och det kommer gå fort. Men att veta att man har baskern i sikte gör att man får en hård klump i magen, varför måste man plågas för att ha på sig en liten grön mössa som i andras ögon är skitful! Jag fattar väl meningen med det, emn ibland så känns det som att vi får göra så mycket onödiga saker, ex vapeninrättning i flera timmar! Men man kanske förhoppningsvis kommer se en helhet någon
gång vid muck eller nått!


    
                                                   Glädje upphör!

6 januari

Då har man skaffat blogg!!

/A

RSS 2.0