Vecka 5 och 6

Söndagen v. 4 så for man åter igen till det "älskade" regementet för att ligga inne i ca två veckor, kan ni tänka er vara "inlåst" i två veckor haha!
På måndagsmorgonen var det dags för avfärd mot marma läger, resan dit tog drygt två timmar vi var framme runt lunch då rätta vi in packningen sedan fick vi äta lunch som inte var grönpåse utan den efterlänktade ISO maten, smarrigt värre om man jämför med grönpåsen.
Dom två första dagrana i Marma så hade vi kompliterande sjukvård och stridsskjutning, som är mycket roligt om man inte lyckas vara utsatt och är gruppchef :P
På onsdagsnatten så började vårat lilla helvete, befälen kom och väckte oss kl 02.30 då var det bara att bädda sängarna och klä på sig samt göra alla nödvändiga bestyr. Sedan bar det av till en samlingssal där befälen visitera oss samt våran packning så att vi inte hade med oss otillåtna tillbehör ex mat och såna lyxvaror... När vi var klara med det så var det utlåsning av vapen samt påfyllning av magasin, efter det så var det avfärd mot badet som låg ca 1 km bort där var det dags för isvaksbadning. Vilket jag nu kan säga var det värsta jag varit med om, till en början så är det någolunda varmt i kroppen men i loppet på någon hundradels sekund så blir det isbitande kallt. Då gäller det bara att ta några djupa andetag och säga " löjtnant livdragon 252 Olsson anhåller att få komma upp ur kung Boras isvak" vilket inte är det lättaste att säga när du ligger där i några plusgrader varmt vatten!!
När hela gruppen genomfört det bävade isvaksbadet så kom våran plutC och sa "här och nu börjar eran basker" Sedan var det avmarsh och sträckan vi skulle gå var ca 4-5 km, stationen vi kom till gick ut på att plocka isär och sätta ihop ak5 an, vilket jag inte klara av som att andra spärren på ak´n hade fryst fast, kasst!!
När vi hade utför detta prov så var det åtar avmarsh, och stationen där var att koka upp vatten på 7 minuter vilket jag kan tycka är väldigt minimal tid med tanke på att brännaren var helt iskall och det var snö storm ute, helt kasst med andra ord. Det var nog bara en i hela gruppen som lyckades på detta prov, och jag kan erkänna det var inte jag.. Nästa station efetr datta var att göra upp eld som ni kan räkna ut inte heller var så lätt med tanke på snöstormen som rådde uppe i Marma. Den fjärde stationen vi gjorde denna dag var att vi skulle bära en stock en liten sträcka som våran löjtnant sa, denna sträcka var ca 2-3 km i skogen inte speciellt kul med tanke på att jag är 10 cam kortare än alla andra och hade mycket ont i skuldran, så min insatts här var väl inte lysnade men man gjorde så gått man kunde...
Efter den ljuvliga stocken fick vi sätta oss och vila i ca 10 minuter, och under dessa minutrarna så var jag mycket nära att hoppa av och en till i min grupp, sedan var det en som avbröt baskern efter denna lilla "lätta" övning..
Dom två stationerna som vi hade efter detta var att vi skulle gå 2 km på 25 minuter och sedan hade vi ett litet styrkeprov, när vi var klara med det så fick vi göra upp en brasa och bygga en bevack (vindskydd) där vi skulle sova över natten, men som att det gick ganska segt att bygga upp den så fick vi 25 minuters sömn sedan hade vi ju turen att få koka en liten fisk och dela på inom stridsparet.
Klockan sex på morgonen blev vi väckta då var man inte speciellt pigg och glad med tanke på den lilla sömn man fick, och dom order vi fick var att det var höjd beredskap och att vi skulle gå en sträcka på 1 mil, vi fick ladda våra vapen med lösammunition sedan bege oss iväg. Denna väg var nog den förjävligaste väg någonsin det var 1 dm snö oplogad snö att pulsa sig fram igenom, har var andra gången under baskern jag tänkte ge upp men som tur var så har jag stöttande gruppmedlemmar som peppade mig, ett STORT tack till dom :)
Här blev vi påskjutna och fick en "skadad" som vi fick bära i ett anta kilometer, när vi kom fram till platsen där vi fick släppa våran totalt kassa bår (som var trasig) så skulla vi förstärka klädseln och inta lång rast, där man somnade på direkten (mycket skönt, och behövligt) När vi sedan skulle ge oss av så kom det ett stopp efter bara några meter där vi skulle dela ut en hamburgare till en person i gruppen, vilket blev våran hårt kämapnde gruppchef Modé, man kan tro att det ska vara svårt att se någon äta något som är så gott som en hamburgare när man själv inte ätit på två dagar, men det var det inte fast det kanske berodde på att man var så trött så man orka inte bry sig..
Dom återstående timmarna som följde var att vi fick ha en handgranatstävling, vilket var mycket roligt sedan fick vi sitta i tre timmars vänteläge (jag garanterar att jag sov 2,5 h av dessa) sedan var det bara att springa tillbaka till förläggningen som kanske var 2 km bort får den plats där vi befann oss, tr mig det var inte det minsta roligt att springa tillbaka med full utrustning plus packning...
Framme vid förläggningen var det mat som gällde plus vård av samtlig matriel sedan sovdax, klockan 03.15 så väckte dom oss och skrek " uppställning baskern fortsätter" sedan bar det av med buss till stockholm igen eller utkanten av stockholm där vi fick fira oss ner för ett berg, vilket man nu i efterhand tycker är mycket roligt med när man var poåväg ner för branten så såg man döden i vitögat.
När vi hade gjort detta så hade vi klarat baskerprovet, och då var det dax för cermoni och bussresa hem, den bussresan var den skönsate bussresa jag gjort i hela mitt liv (hatar att åka buss)
Detta är ett prov som jag inte frivilligt skulle göra igen, det är inte så kul att gå ca 6 mil utan mat och i snöstorm plus att man halusinerade hela andra dagen av provet.

Denna vecka som varit har varit väldigt skön eller inte skön med rättså lungn, vi har bara haft stalltjänst och ridning, stalltjänsten är ju dock bättre än ridningen, och ridningen är ju mycket bättre än baskerprovet...

Nej nu ihelgen är det bara att ta det lungt och äta maat, för att på söndag åka tillbaka till regementet och ha en vecka som kommer bestå av befattningsutbildning (bevakningssoldat)

                                                   image9

RSS 2.0